Õnnestus ka nädalake tagasi mosse omanikuks saada. Nimelt tegemist siis IŽ 412 IEga ja väljalaske aastaks on märgitud 1990.
Sain selle endale nö sünnipäeva kingituseks kuna auto eelmine (ainu) omanik ei suutnud enam seda ülal pidada.

Öeldakse küll, et kingitud hobuse suhu ei vaadata kuid.... pärast seda kui olin üleelanud teekonna koduni (ca 200km) ja üleelamise all mõtlen seda, et rooli lokse oli kohutav + sada muud häda... mille jooksul otsustas auto mitu korda lihtsalt heast peast vastassuuna vööndisse ronida..... Tallinn - Tartu maanteel on see viimane asi mida tahaks keegi kogeda vast.

Kuna mu teadmised autodest ja mehhaanikast on pehmelt öeldes puudulikud.... siis viisin auto esmalt kohaliku remondimehe kätte kes masinale esmase pilgu peale viskas... ja see mis sealt suust tuli... iga minutiga muutus mu nägu aina tõsisemaks.
Mitte just kõige parem algus asjale....
Kuna ülevaatus lõppes ka just ära siis oleks esmaseks ülessandeks saada masin sõidukorda nii, et ülevaatuselt puhtalt läbi saaks... või veel tähtsam - jõuaks sinna ja tagasi elavana.
Hetkel on kindlaks tehtud järgmised asjad mis vajavad vahetamist/tegemist
Kiiged (vahetada - olid nii roostes, et tükke sai näpuga võtta küljest)
Sarniirid
Pendel hoova puksid
Rooliotsad (ämblik)
Küljekarbid
Veepumba voolik
+ kindlasti veel mitu asja mida hetkel pole suutnud veel tuvastadagi.
Tuleviku plaanid oleks auto taastada nii, et see järgmised 20+ aastat vastu peaks... eriti kere osas. Ning üks viisakas audio süsteem peaks ka igal autol olema.
Hetkel kogun motivatsiooni ja teadmisi kuidas ja kas üldse tasub sellist asja ette võtta või mitte.