Aasta saab kohe läbi, aga vahepealset aega kajastada pole kuidagi viitsinud ega jõudnud. AZLK oli suvi läbi käigus. Sai suve jooksul mõningaid juppe vahetatud. Siduri töösilinder, esisillas vasakul pool alumine õõtshoob, mis sai enne paigaldust ka uued puksid sisse. Vahetusse läks ka siduri korv, ketas ja tagumine vända simmer, üks lühike rooliots, suunatule relee, paremal taga piduril töösilinder, esimesed pidurite klotsid ja 2 korda süüteküünlaid. Esimene silinder kipub küünla pikapeale ära tapma või mulle lihtsalt tundub... Ühe korra vahetasin, siis tundusid küünlad ka jube heledad. Segu lahja või muu teema. Ülevaatusel sai 2 korda käidud, esimesel korral sain korduva. Tagurdustuled ei põlenud (vilets kontakt) ja esisillal alumisel õõtsal puksid läbi. Esipidurite erinevus oli ka, aga jäi mõõtevea piirdesse. Ega tunnen ka ise, et kipub kergelt ühele poole kiskuma. Palju ka neid teinud pole, veast päris lahti saanud pole. Karba töö on ka nagu viimased 2 aastat, ühtlase kiirusega kulgedes nokib kergelt, isegi keskmistel pööretel. Keegi pakkus välja ka variandi, et mootor kulunud... Küsisin, mida siis pakud veaks, ei osanud midagi otseselt öelda... Olen kulunud mootoritega varasemalt sõitnud mitmeid kordi. Küll on mootor hõre, et väna rihmaratast võid käega pöörata ja õlikulu on liiter 400km, klapid ei taha pidada jms aga kunagi pole nokkinud niimoodi. Ütlesin küll, et see kas süüte- või toitesüsteemi viga aga too jäi omale kindlaks. Süütesüsteemi korrasolekus võin kindel olla, pikem karba, aga seda mina enam ei viitsi näppida, jätan selle teha kellegi pädevamale. Pidin oma varudest ka ühe paari kasutatud rehve leidma, ühel tagumisel ühes kohas avastasin ohtlikud praod. Järgmine aasta plaanis kogu rehvijooks uus osta. Suve jooksul käisin muu hulgas Haapsalu nostalgiapäevadel ja nädal hiljem Rakveres, kus tõin omale haagise (Zubrjonok), mis kunagi on plaanis siniseks värvida. Mööda Harjumaad sai päris mitmes kohas risti ja põigiti läbi sõidetud. Ja ühtegi korda ei olnud teepeal tööriistu vaja. Tänud Sternile, kes mulle esisilla õõtshoova toimetas. Täitsa unustusse vajunud see teema. Sõidud lõpetasin 23. oktoobril. Läbitud üle 9000km. Polegi ühe suve jooksul Vene autoga nii palju sõitnud. Kahju, et fotoalbum lõpetas oma töö, hetkel ei saa pilte ka näidata, kuni pole leidnud mõnda sobivad fotosaiti, kuhu saaks rohkem pilte laduda ja mis oleks ka sisselogimata kõigile näha.
|